GreenDECK composiet terrasplanken zijn gemaakt van houtsnippers (houtresten die zijn verzameld in houtfabrieken). Voor de productie wordt geen enkele boom gekapt!

1.jpg

Composiet terrasplanken

 

Met de eigenschappen van natuurlijk hout en de innovatieve eigenschappen van polymeer

WPC (Wood Plastic Composites) Hout-kunststof-composiet Het bestaat uit hoogwaardige thermoplastische houtvezels en polymeercomposiet. GreenDECK hout-polymeer planken bevatten tot 80% geperst hout, aangevuld met synthetische polymeren – polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), bindmiddel, UV-beschermmiddel en kleurpigmenten.

Gewoonlijk worden producten van WPC gebruikt voor buitenvloeren. Volgens gegevens van het Nova Instituut vertegenwoordigen composiet terrasplanken 6% van de totale markt voor terrasbedekkingen.  Verwacht wordt dat WPC-materiaal in de komende jaren populairder zal worden en dat het de markt zal veroveren als een ecologisch alternatief voor het momenteel veel gebruikte tropische hout.

 

 

De technologie van composiet terrasplanken

GreenDECK composiet terrasplanken zijn ontworpen om zwaar belast te kunnen worden, met behoud van flexibiliteit en zonder vorming van microscheurtjes. De unieke toplaag van de planken vermindert de kans op uitglijden.

delis.jpg

Samenstelling van de planken:

  • 60% hout,
  • 30% kunststof polymeer,
  • 10% additieven.

Voordelen:

  • Antislip oppervlak,
  • Structureel duurzame constructie

 

icon1.png icon2.png icon3.png icon4.png icon5.png

Beschermd tegen de werking van vocht en zon

Zelfs grote temperatuurschommelingen, intensief zonnelicht en hoge vochtgehalte hebben geen invloed op de fysische en mechanische eigenschappen van de hout-polymeer planken.

Niet deformeren en zijn uiterst sterk

GreenDECK hout-polymeer planken kunnen zeer zware botsingen aan. De terrasplanken van composietmateriaal rot niet, veranderen niet hun vorm en bestendig zijn tegen schadelijke werking van de schimmels en parasieten.

Gemakkelijke plaatsing en ouderhoud

Bij de installatie worden de standaard houtbewerkingswerktuigen gebruikt. De bevestiging gebeurd met niet opvallende bevestigingen die gelijke afstanden tussen de planken behouden. GreenDECK terrasplanken moeten niet geverfd of geolied worden. Ze zijn makkelijk wasbaar met de hogedruk waterstraal.

Economisch en milieuvriendelijk

GreenDECK terrasplanken worden uit een milieuvriendelijk en 100% recyclebaar materiaal vervaardigd. Voor de productie van de planken wordt geen enkel boom omgedaan! De GreenDECK planken worden uit de restende houtzaagsel van de timmerbedrijven vervaardigd.

Duurzaam met 25 jaar garantie

GreenDECK terrasplanken hebben een garantieperiode van 25 jaar. Terrasplanken van composietmateriaal breken niet, deformeren niet, spleten niet, rotten niet en vormen geen splinters.

 

Toepassing voor de Green DECK hout-polymeer planken

Modern en duurzaam materiaal voor terrassen en andere buitenoppervlaktes