Veel Gestelde Vragen

Waar worden de GreenDECK terrasplanken geproduceerd?

De GreenDECK terrasplanken worden geproduceerd op het terrein van "Šķūņi" in de gemeente Daugmale in de regio Ķekava in Letland.

Wat te doen in de winter bij ijsvorming op het oppervlak van de GreenDECK terrasplanken?

Net als bij andere oppervlakken worden de terrasplanken van GreenDECK bij ijsvorming in de winter glad. Bij sneeuwval en ijsvorming kunnen de GreenDECK terrasplanken worden bestrooid met zout.

Zijn GreenDECK terrasplanken vorstbestendig?

Net als bij andere oppervlakken worden de terrasplanken van GreenDECK bij ijsvorming in de winter glad. Bij sneeuwval en ijsvorming kunnen de GreenDECK terrasplanken worden bestrooid met zout.

Wat gebeurt er als de terrasplanken van GreenDECK worden blootgesteld aan hoge temperaturen, zoals sigarettenpeuken of houtskool van de barbecue?

De GreenDECK terrasplanken bestaan uit houtsnippers, dus de hittebestendigheid is tot 160 °C. Als er een heet voorwerp op valt dan is het vergelijkbaar met een massieve houten vloer; op de GreenDECK-platen ontstaat een zwarte brandvlek. Vlekken van houtskool en as kunnen worden verwijderd met fijn schuurpapier.

Raakt de bovenlaag van de GreenDECK planken beschadigd door gemorste olie of wijn?

Het is raadzaam om olie- en vetvlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Gebruik een ontvettend reinigingsmiddel (huishoudelijk schoonmaakmiddel). Daarna afspoelen met veel schoon water. Het is het beste om gemorste wijn onmiddellijk met schoon water te reinigen. Als gemorste wijn of olie niet op tijd wordt schoongemaakt, kunnen ze vlekken achterlaten op het oppervlak van de planken (geeft verkleuringen op het oppervlak van de planken). Verkleuringen op het oppervlak van de planken kunnen worden verwijderd met fijn schuurpapier.

Worden de terrasplanken van GreenDECK grijs en bleek als ze worden blootgesteld aan zonlicht?

De GreenDECK terrasplanken worden niet grijs en scheuren niet als ze worden blootgesteld aan zonlicht. De extra componenten die tijdens het productieproces aan de grondstofsamenstelling worden toegevoegd, garanderen de hoge uv-bestendigheid van GreenDECK terrasplanken en voorkomen scheurvorming. In de loop van de tijd kan de oorspronkelijke kleur van de GreenDECK terrasplanken veranderen, maar ze worden niet bleek en verliezen niet hun kleur. Een kleine verandering van kleur maakt dat de houtstructuur van de planken meer wordt benadrukt. Bij het verkleuren van de planken kan geen aanspraak worden gemaakt op garantie.

Hoe moeten GreenDECK terrasplanken worden onderhouden?

De GreenDECK terrasplanken vereisen minimaal onderhoud. Het onderhoud is eenvoudig; reinig ze met lauw water. Voor sterkere vuilverwijdering raden wij aan ze te reinigen met een hogedruk waterstraal. De druk van de hogedrukreiniger mag niet hoger zijn dan 80 bar. Houd de straal van de hogedrukreiniger minimaal 20 cm van de plank vandaan. Om beschadigingen aan het oppervlak te voorkomen, moeten de planken in de lengterichting gereinigd worden.

GreenDeck installation manual_A4_ENG.pdf