GreenDECK planken

GreenDeck installation manual_A4_ENG.pdf

Wanneer u geen zin hebt om uw terrasplanken voor de derde keer te schilderen.

Een goed houten plankenterras vormt een perfecte aanvulling op de tuin van ieder huis. Maar om het terras lang goed te houden, moet het regelmatig onderhouden worden – het moet geïmpregneerd en om de paar jaar geschilderd worden, en de groene aanslag moet regelmatig verwijderd worden. Dit is een moeizaam en kostbaar proces, vooral als u er zelf niet aan toe komt en het moet laten doen. Om praktische en economische redenen worden duurzame terrasplanken gemaakt van hout-kunststof-composiet (Wood Plastic Composites) steeds populairder. Hout-polymeer-platen worden veel gebruikt voor terrassen van cafés, maar ook voor terrassen bij huis of in de tuin, op het balkon of rondom het zwembad, en als afdekking van steigers.

 

Geproduceerd in Letland – met respect voor de natuur

Baltijas-priežu-koksne.jpg

Gebaseerd op kennis en ervaring opgedaan in het buitenland vervaardigt het bedrijf WPC GreenDECK in Aizkrauklē, Letland, composiet terrasplanken van hoge kwaliteit met het reeds herkenbare merk GreenDECK. In de loop der jaren heeft het bedrijf een optimale benadering ontwikkeld voor de productie van terrasplanken die zijn afgestemd op het veranderende klimaat in onze regio. GreenDECK terrasplanken bestaan uit houtsnippers van lokaal Baltisch naaldhout. Dankzij de snelle verandering van het klimaat – lange winters en korte zomers – is het gebruikte houtmateriaal buitengewoon duurzaam. Op zijn beurt is het polymeer dat zich in de platen bevindt van hoogwaardig onbewerkt en zuiver polyethyleen. Belangrijk om te weten is dat er geen enkele boom wordt gekapt voor de productie van GreenDECK terrasplanken, want al het hout dat voor de productie wordt gebruikt zijn houtsnippers afkomstig van houtverwerkende fabrieken, die worden verwerkt voor de productie van GreenDECK planken.

 

slapjš-kompozītmateriāla-dēlis.jpg

Milieubescherming en duurzaamheid

Nooit meer schilderen en impregneren

Voor het produceren van GreenDECK producten wordt gebruikgemaakt van extrusietechnologie. De terrasplanken worden bij hoge temperatuur en onder hoge druk gemaakt en bestaan voor 60% uit natuurlijke houtvezels en 40% uit natuurvriendelijke polymeren. De houtvezel terrasplanken van GreenDECK bieden een natuurlijke houtstructuur, maar het polymeer zorgt voor een lange levensduur en extra duurzaamheid en maakt het materiaal eenvoudig te onderhouden. In tegenstelling tot houten planken hoeven ze niet te worden geïmpregneerd, geschilderd of geolied. Het is voldoende om de planken van tijd tot tijd te reinigen met bijvoorbeeld een tuinslang. De GreenDECK terrasplanken zijn bestand tegen vocht en uv-straling. Ze verkleuren niet en zijn resistent tegen schimmels en insecten. Over het algemeen hebben GreenDECK planken een betrouwbare levensduur van meer dan tien jaar, zonder extra onderhoudswerkzaamheden.